آخرين اخبار

مديرعامل اتحاديه دامداران استان مازندران

مسير پرداخت اعتبارات انحرافي است

مديرعامل اتحاديه دامداران استان مازندران با بيان اينكه منابع صرف شده از سوي دولت در بخش کشاورزي کافي است، در ادامه از انحرافي شدن مسير اعتبارات گله كرد و گفت: اگر منابع مالي به جاي عبور از مجراهاي مختلف مستقيما در اختيار اتحاديه‌هاي فعال قرار گيرد، نتيجه بهتري عايد کشور مي‌شود.

به گزارش خبرنگار دامپروري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منوچهر بحري در جمع خبرنگاران اعزامي به استان مازندران ضمن اعلام اين مطلب، با اشاره به اينكه 10 ميليارد تومان بودجه به‌منظور حمايت از توليدات دامي استان مازندران تخصيص داده شد، افزود:متاسفانه شرکت پشتيباني امور دام براي جبران خسارت‌هاي گذشته از اعتباراتي که براي رفع مشکل دامداران در نظر گرفته شده بود، استفاده کرد و اين مبلغ را دريافت کرده و نهاده‌هاي مورد نياز دامداران را چندين برابر قيمت بازار، در اختيار آنها قرار داد.

بحري تصريح كرد: اگر در راستاي اجراي اصل 44 قانون اساسي قرار است شرکت پشتيباني امور دام به بخش خصوصي واگذار شود، نبايد از اتحاديه‌ها توقع داشت که با پرداخت وجه نقد سهام اين شرکت را خريداري کنند، بلکه بايد در قالب حساب‌هاي دفتري و با توجه به نرخ روز تمام امکانات اين شرکت در اختيار تعاوني‌ها قرار گيرد كه البته پس از اين اقدام چنانچه دولت از عملکرد تعاوني‌ها راضي نبود، طبق روال قبلي با حساب دفتري اموال شرکت به دولت بازگردانده شود.

افزايش300 درصدي تعرفه‌هاي دامپزشكي

مديرعامل اتحاديه دامداران استان مازندران با بيان اينكه تعرفه‌هاي دامپزشکي طي سال‌هاي اخير400-300 درصد افزايش داشته‌اند، گفت:متاسفانه در سال‌هاي اخير دامپزشکي به بنگاه تجاري تبديل شده و دامپزشكان تنها با دريافت پول به دامداري‌ها مراجعه مي‌کنند.

وي با اشاره به اينكه قيمت واکسن، تعرفه ويزيت دامپزشکان و هزينه‌هاي جانبي در سال‌هاي گذشته به شدت افزايش يافته است، در ادامه با انتقاد از عملکرد انحصاري در واردات برخي محصولات نظير واکسن، مواد بهداشتي، شيرخشک و غيره، گفت: براي شکستن اين انحصار بايد تشکل‌هاي فعال و قوي داشته باشيم و اين مهم تنها با تامين امکانات و ابزار لازم براي تشکل‌ها امکان‌پذير خواهد بود.

بحري با انتقاد از عملكرد انحصاري در واردات برخي محصولات نظير واكسن، مواد بهداشتي، شير خشك و غيره اظهار كرد: براي شكستن جو انحصار بايد تشكل‌هاي فعال و قوي داشته باشيم و اين مهم فقط با تامين امكانات وابزار لازم براي تشكل‌ها امكان‌پذير خواهد بود.

وي به ارايه طرح اصلاح بار ميکروبي شير توسط اتحاديه دامداران استان مازندران اشاره کرد و گفت: در قالب اين طرح، اتحاديه متعهد مي‌شد با استفاده از بودجه خشکسالي و اعتباري بالغ بر 1 ميليارد تومان به کاهش بار ميکروبي در شير توليدي استان کمک کرده و با اين روش ارزش افزوده بيشتري براي دامداران استان فراهم مي‌کرد اما متاسفانه اين طرح به مرحله اجرا نرسيد.

مديرعامل اتحاديه دامداران بر ضرورت توجه بيشتر مسوولان به دامداران تاکيد و خاطرنشان كرد: اگر مشکلات موجود در ارتباط با جذب شير و توليدات دامي ادامه يابد، دامداران ناگزير به حذف سرمايه اوليه دامداري‌ها يعني فرستادن دام به کشتارگاه هستند، که اين روند امنيت غذايي جامعه را در معرض تهديد قرار مي‌دهد.

بحري تعداد واحدهاي دامداري نيمه صنعتي استان مازندران را بالغ بر230 واحد دانست و گفت: در مجموع معيشت 145 هزار خانوار روستايي در مازندران به دامداري وابسته است ضمن اينكه 70 درصد واحدهاي دامپروري اين استان به صورت سنتي و 30 درصد به صورت نيمه صنعتي مديريت مي‌شوند.

وي توجه به اتحاديه‌ها را عاملي براي کاهش واسطه‌گري، افزايش بهره‌وري و راندمان توليد در بخش کشاورزي دانست و گفت: توجه به اتحاديه‌ها باعث انتقال نظرات توليدکنندگان به لايه‌هاي بالاي تصميم‌گير خواهد شد که اين روند اصلاح نقايص را امکان‌پذير مي‌کند.

بحري درباره قيمت تمام شده گوشت قرمز در استان مازندران گفت: به طور حتم قيمت تمام شده توليد گوشت در خوزستان نسبت به استان مازندران به دليل کاهش هزينه‌هاي حمل و نقل علوفه وارداتي، کمتر خواهد بود. بنابراين، در تصميم سازي‌هاي دولت، بايد به اين امر توجه شود.

وي در پايان با اشاره به توليد ماهانه 4 هزار و 300 تني گوشت در مازندران گفت: قيمت تمام شده توليد هر کيلو گوشت حدود 5500 تا 6000 تومان است.
شهريور
14
1389

افراد آنلاين

ما 6 میهمان آنلاین داریم

تبليغات